27.1.06

Har vi hørt det før?

Det er da rart at se at DR for en gangs skyld stiller skarpe spørgsmål til en gejstlig. Bestemt en udsendelse der er værd at lytte til, må der blive lavet mange flere af samme slags.

Specielt er der to såre afslørende passager; den første ved 5:17, og den anden ved 6:14

I det første piver Abdul Wahid Pedersen (hvorfor skal den mandsperson i øvrigt repræsentere de danske muslimer? Hvilket mandat sidder han egentligt på?) over at Kåre Bluitgen mener at det kunne være en god ide at gå i demonstration imod islamisk kvindeundertrykkelse, og i den forbindelse mishandle Koranen.

Nu er jeg principielt modstander af at man mishandler bøger, men den scene som Hr. Pedersen bliver så helligt forarget over er faktisk ret harmløs, hvis man sammenligner med hvad der ellers er sagt og gjort i ligestillingskampen.

Men det andet afsnit er næsten mere interessant. Hr. Pedersens beklikning af Bluitgen fortsætter i samme skingre toneleje som vi efterhånden er vandt til fra den kant, men det er da interessant at han mener at det at være ateist (noget det i øvrigt lyder som om han betragter som et skældsord) og anti-islamist som diskvalificerende for at skrive en bog om Islam.

Den slags retorik har vi hørt før. Kommunisterne kunne heller ikke lide at anti-kommunister og andre hedninge skrev om kommunismen. Nej, det skal da være forbeholdt de ortodokse at skrive om den rette tro.

Det virker som en taktik født af desperation. Hr. Pedersen har en dårlig sag, så han angriber budbringeren. Jeg kan ikke i klippet finde et eneste konkret klagepunkt fra Hr Pedersen. Det vil sige, det er ikke ganske korrekt. Hr. Pedersen har faktisk nogle konkrete klager. Men de er bare ikke understøttet af fakta, og DR har faktisk for en gangs skyld gjort sig den ulejlighed at konsultere en der ved noget om sagen, så Hr. Pedersens klagepunkter lider en pinefuld død ved mødet med virkeligheden.

En på mange måder glimrende udsendelse. Hvornår kommer der en tilsvarende om Pius II?

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home