16.12.05

Piv, piv

Skal det nu være etnisk diskrimination at man bliver fyret fra sin arbejdsplads fordi man faster under ramadanen? Det skal det åbentbart ifølge Klagenævnet for Etnisk Ligestilling. Jeg kunne forstå hvis man argumenterede for at det var religiøs diskrimination, men etnisk? Og er religiøs diskrimination altid urimelig?

Der er to grunde til at tage dette emne op. Den ene er den stadigt mere utålelige sammenblanding af religion, kultur og etnicitet. Hallo, mennesker! Vågn op! Det er tre forskellige ting!

Man er ikke racist fordi man regner gejstligheden og dens heppekor af pseudointellektuelle cheerleaders for fjender af civilisationen.
Man er ikke kristen bare fordi man mener at mellemøstlig kultur har en række barbariske træk som skal bekæmpes - ligesom man ikke behøver at være muslim for at kunne se mangfoldige tåbeligheder og svigt i den europæiske kultur - for slet ikke at tale om den farce der giver sig ud for at være kultur på den anden side af Dammen.
Og endeligt behøver man ikke at være tilhænger af moskeer og håndsafhugning, bare fordi man mener at alle borgere selvfølgeligt skal behandles anstændigt uanset deres hudfarve.

Den anden grund til at bringe emnet op er egentligt en udløber af den første: Der er en aldeles utålelig tendens til at insistere på at folks religiøse nykker overtrumfer andre menneskers helt almindelige borgerlige rettigheder - i dette tilfælde arbejdsgiverens ret til at lede og fordele arbejdet.

Religion er - i modsætning til hudfarve - noget man vælger at tage på sig. Hvis religiøse forordninger gør en borger til mindre effektiv arbejdskraft og bemeldte borger ikke er i stand til at udvise det minimum af professionalisme det kræver at afføre sig de mest tåbelige dogmer i garderoben sammen med sit overtøj, så fortjener han ikke at blive ansat! En arbejdsgiver kan ikke forlange at man undsiger sin religion, men han kan den Onde brandstageme forlange at den ikke påvirker ens værdi som arbejdskraft negativt.

Hvis en arbejdsplads har en regel der siger at man ikke må ryge på arbejdet, så forventes det at medarbejderne overholder den.
Hvis en arbejdsplads har en regel der siger at man ikke må have seksuelt samkvem med kolleger i arbejdstiden så forventes det at medarbejderne overholder den.
Hvis en arbejdsplads har en regel der siger at man påklæder sig neutralt og anstændigt så forventes det at medarbejderne overholder den.
Hvis en arbejdsplads har en regel der siger at man møder udhvilet og med et rimeligt blodsukker så forventes det at medarbejderne overholder den.
Hvis en arbejdsplads har en regel der siger at medarbejdere kan indkaldes med kort varsel på skæve arbejdstider så forventes det at medarbejderne overholder den.

Og hvis ikke medarbejderne kan finde ud af det, så bliver de fyret.

Med mindre selvfølgeligt de kan finde et bibelvers der modsiger arbejdspladsens regler. For så kan man nemlig klage til Klagenævnet for Etnisk Ligestilling.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home